Suroviny:
- 0.5 kg mletého masa (směs vepřového a hovězího,může být jenom hovězí)
- 1 cibule, pokrájené najemno
- 2 lžíce francouzské nebo plnotučné hořčice
- 0,5 lžíci majoránky
- 2 vejce
- 2-3 lžíce ostrého kečupu (většinou nedávám)
- 3-4 stroužků česneku, prolisovaných
- strouhanku
- 2 lžičky koření na mleté maso (nemusí být)
- sůl a pepř, kmín
- olej na smažení
- někdy je velmi dobré přidat také nastrouhaný sýr
Postup:
Do mísy dejte mleté maso, vajíčka, cibuli, česnek, hořčici, kečup a koření. Podle chuti osolte, opepřete a pečlivě prohněťte. Nakonec postupně přisypávejte strouhanku. Výsledkem by měla být směs, ze které se vám budou dobře dělat kuličky – tedy ani moc řídká, ani příliš tuhá. (pokud mám, můžu přidat např. chedar nastrouhaný, je to velmi dobré)
Tvarujte placky zhruba o velikosti dlaně. Na pánvi rozpalte olej a karbanátky na něm opečte. Před každou dávkou karbanátků nechte olej pořádně rozpálit.
Podává se s bramborovou kaší.
