Karbanátky

Fried vegetable burgers on cutting board

Suroviny:

  • 0.5 kg mletého masa (směs vepřového a hovězího,může být jenom hovězí)
  • 1 cibule, pokrájené najemno
  • 2 lžíce francouzské nebo plnotučné hořčice
  • 0,5 lžíci majoránky
  • 2 vejce
  • 2-3 lžíce ostrého kečupu (většinou nedávám)
  • 3-4 stroužků česneku, prolisovaných
  • strouhanku
  • 2 lžičky koření na mleté maso (nemusí být)
  • sůl a pepř, kmín
  • olej na smažení
  • někdy je velmi dobré přidat také nastrouhaný sýr

Postup:

Do mísy dejte mleté maso, vajíčka, cibuli, česnek, hořčici, kečup a koření. Podle chuti osolte, opepřete a pečlivě prohněťte. Nakonec postupně přisypávejte strouhanku. Výsledkem by měla být směs, ze které se vám budou dobře dělat kuličky – tedy ani moc řídká, ani příliš tuhá. (pokud mám, můžu přidat např. chedar nastrouhaný, je to velmi dobré)

Tvarujte placky zhruba o velikosti dlaně. Na pánvi rozpalte olej a karbanátky na něm opečte. Před každou dávkou karbanátků nechte olej pořádně rozpálit.

Podává se s bramborovou kaší.

Přejít nahoru