Lasagne

download

Suroviny:

1 balení lasagní

Masová směs:

  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400-500 g mletého masa (nejlepší je hovězí)
  • oregáno
  • grilovací koření
  • pepř,sůl
  • bazal
  • kakečup
  • 1 plechovka loupaných rajčat

Bešamel:

  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 1/2 l mléka
  • muškátový oříšek
  • pepř,sůl
  • Tvrdý sýr

Postup:

Připravíme si masovou směs: osmažíme na jemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky do zlatohněda. Poté přidáme mleté maso a necháme je zatáhnout. Poté maso okořeníme, přidáme kečup.

Kořeníme hodně, jde o to dosáhnout výrazné chuti koření. Smažíme dokud maso není hotové. Pak přidáme plechovku s rajčaty, krátce povaříme, případně dochutíme.

Bešamel: Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Až je jíška osmažená, přilijeme mléko, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí (konzistence asi jako pudink).

Zapékací mísu vyložíme pečícím papírem nebo vymažu olejem. Položíme vrstvu lasagní, na to navrstvíme část masové směsi, nastrouhaného nebo plátkového sýru a bešamelu, poté opět těstoviny a postup opakujeme dokud máme suroviny.

Poslední vrstvou by mělo být maso a bešamel, který posypeme strouhaným sýrem. Pečeme při 180°C asi 45 minut.

Přejít nahoru