Suroviny – množství je cca na 16 lívanců, pro dva stačí určitě polovina ingerdiencí (možná i méně)
- 300g hladké mouky
- 3 lžičky kypřícího prášku
- 110g krupicového cukru
- 2 vejce
- 560ml mléka
- 75g rozpuštěného másla
- 115g mražených borůvek
- čerstvé borůvky a javorový sirup k podávání
Postup:
První tři přísady promíchejte v míse, Vejce našlehejte s mlékem, přidejte máslo a pak tekutou směs postupně pzašlehávejte k sypké. Vytvoří se hladké těsto. Vmíchejte mražené borůvky. Pak z těsta postupně nabírejte a opékejte na tukem vymazané pánvi. Já jsem místo borůvek, které mimo sezónu nejsou použila konzervované jahody a místo javorového sirupu med, bylo to vynikající. Navrh ještě posypat moučkovým cukrem.
