Kanadská snídaně – Lívance

recept18

Suroviny – množství je cca na 16 lívanců, pro dva stačí určitě polovina ingerdiencí (možná i méně)

  • 300g hladké mouky
  • 3 lžičky  kypřícího prášku
  • 110g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 560ml mléka
  • 75g rozpuštěného másla
  • 115g mražených borůvek
  • čerstvé borůvky a javorový sirup k podávání

Postup:

První tři přísady promíchejte v míse, Vejce našlehejte s mlékem, přidejte máslo a pak tekutou směs postupně pzašlehávejte k sypké. Vytvoří se hladké těsto. Vmíchejte mražené borůvky. Pak z těsta postupně nabírejte a opékejte na tukem vymazané pánvi. Já jsem místo borůvek, které mimo sezónu nejsou použila konzervované jahody a místo javorového sirupu med, bylo to vynikající. Navrh ještě posypat moučkovým cukrem.

Přejít nahoru