Piškotové těsto

  • 4 celá vejce
  • 6 polévkových lžic horké vody (ne vařící ale musí být horká)
  • A hrnek krupicového cukru (2dcl hrnek)
  • citronová kůra z 1 citronu plus ˇštáva (cca 2 lžičky)
  • 1 hrnek polohrubá mouka
  • 1/2 prášku do pečiva

Postup:

do šlehače dám všechny vejce a nechám šlehat, cca 3 minuty. Ale klidně trošku déle, vajíčka změní strukturu, udělají pěnu a budou trošku světlejší a víc krémové. Postupně dávám po lžících horkou vodu. Nechám chvíli šlehat. Přidám citronovou kůru a šťávu. Pak zašlehám cukr, přidávám ho tam plynule ale postupně. Nechám šlehat. Pak si připravím mouku, kterou smíchám důkladně s prdopeč a vsypu do mixéru. Pak už můžu dát do pekáčku s pečícícm papírem. Tohle množství je na takový menší plech nebo pekáč na maso. peče až do zhnědnutí a struktura je taková hodně tvrdá, jako klasický piškot. Nahoře je krusta.

Přejít nahoru