Rajská omáčka

na 4 porce (což je málo, nemůžeš si přidat)

Mleté maso vepřové 1x (bude z toho cca celkem 14kuliček)

passata velká 1x plus rajčatový protlak, nebo 2x passata. Lepší je první varianta.

cibule, česnek, koření

knedlík

Mleté maso si ochut..sůl, kmín, červenou papriku, můžeš i trochu kari..(to udělej, je to fakt strašně dobré. Maso dej do misky a hojně posyp vším. zamíchej a znovu posyp z druhé strany a zamíchej. neboj se.) (můžeš udělat ale i karbanátky nebo jiné maso a do rajské použít vývar)

uděláš kuličky, dáš do tlakace, hodis tam pár kuliček celého pepře, bobkový list a nové koření..zalejes vroucí vodou(tak, at jsou koule úplně pod vodou), posolis a dáš na půl hodiny vařit.

Mezitím si osmahneš cibuli, až bude hotová přidáš na osmahnuti cesnek na plátky, hned když začne vonět, tak zasypeš moukou, uděláš si jíšku, zalejes passatou/protlakem a prilejes vývar. Nechej chvíli vařit. Vždycky rozmixuju, aby tam nebyly kousky cibule a česneku dochutíš cukrem a solí.

Přejít nahoru