
Na krém
250 g máslo
hnědý rum
500 g tvaroh
150 g cukr (tohle množství bylo šíleně moc sladké)
Na polevu
100 g máslo
2 lžíce mléko
120 g čokoláda na vaření
Na těsto
6 ks vejce
2 lžíce rostlinný olej
6 lžíce polohrubá mouka
1 lžička prášek do pečiva
3 lžíce kakao
6 lžíce cukr
toto množství bylo na celý plech dostačující ale bylo to strašně tenké. Takže možná by bylo lepší dát všeho více, nebo menší plech.
Postup:
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vymícháme vláčné těsto. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený plát necháme vychladnout a potřeme jej krémem.
Krém uděláme tak, že tvaroh vyšleháme s máslem, cukrem a rumem do hladké hmoty.
Poleva: ve vodní lázni rozehřejeme máslo, do něj nalámeme čokoládu a mícháme, než vznikne hladká hmota. Za stálého míchání postupně přidáváme lžíce mléka. Polevou potřeme povrch těsta. Necháme ztuhnout v lednici. (ztuhnout v lednici jsem nenechala a bylo to ok, bylo by ale lepší to první nechat ztuhnout a az pak polít čokoládou)