Suroviny:
- 2 mascarpone (může být i jiný sýr, riccota apod)
- 230g krupicového cukru
- 3 vejce
- 2 vanilkové cukry
- zakysaná smetana 400ml
- 2 balení máslových sušenek bebe
- máslo dle potřeby
Postup:
Troubu předehřejte na 140 °C.
Připravte korpus: sušenky vložte do robotu a rozsekejte je na drobečky. Přidejte máslo a zpracujte, aby se vše spojilo. Do formy natlačte stejnoměrně silnou vrstvu sušenkové směsi a dejte chladit. Aby se to dobře urovnalo použiju jako pomůcku hrnek nebo skleničku, kterou to utlačím.
Do mísy dejte mascarpone, vejce, cukr a vše pomocí robotu prošlehejte. Pečte hodinu a deset minut tak, aby náplň byla lehce zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla. Cheesecake nechám vychladnout ve formě.
Pak smíchám zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a nanesu na dort. většinou zdobím nastrouhanou čokoládou a banánem. Ale pěkné to je i s ovocem a želatinou.
