Krtkův dort

15-03-007

Suroviny:

  • 2 sáčky čokoládového pudinkového
  • 80g moučkového cukru
  • půl sáčku kypřícího prášku
  • 2 vejce
  • 100ml oleje + na vymázání formy
  • 6 banánů

Krém:

  • želatinový ztužovač šlehačky zastudena
  • smetana ke šlehání
  • 20g moučkového cukru
  • zakysaná smetana
  • lžíce tučného tvarohu
  • hořká čokoláda nasekaná na kousky

Postup:

Smíchejte pudinky, cukr a kypřicí prášek. Do směsi přidejte vejce, olej a vymíchejte těsto. Nalijte ho do vymazané dortové formy o průměru 26 cm. Pečte 35 minut na 160°.

Mezitím si připravte krém. V trošce vody rozpusťte ztužovač, vlijte do šlehačky, elektrickou metlou šlehejte 2 minuty, pak přidejte cukr a vyšlehejte dotuha.
Ručně pak vmíchejte zakysanou smetanu, tvaroh a nasekanou čokoládu. Dejte na chvíli do chladničky.

Upečený korpus vydlabejte, aby na dně a po okrajích zůstal 1 cm těsta. Na dno rozložte banány, na ně navršte krém a posypte rozdrobeným vydlabaným těstem.
Dejte aspoň na hodinu do ledničky.

Přejít nahoru