
Suroviny:
- 2 sáčky čokoládového pudinkového
- 80g moučkového cukru
- půl sáčku kypřícího prášku
- 2 vejce
- 100ml oleje + na vymázání formy
- 6 banánů
Krém:
- želatinový ztužovač šlehačky zastudena
- smetana ke šlehání
- 20g moučkového cukru
- zakysaná smetana
- lžíce tučného tvarohu
- hořká čokoláda nasekaná na kousky
Postup:
Smíchejte pudinky, cukr a kypřicí prášek. Do směsi přidejte vejce, olej a vymíchejte těsto. Nalijte ho do vymazané dortové formy o průměru 26 cm. Pečte 35 minut na 160°.
Mezitím si připravte krém. V trošce vody rozpusťte ztužovač, vlijte do šlehačky, elektrickou metlou šlehejte 2 minuty, pak přidejte cukr a vyšlehejte dotuha.
Ručně pak vmíchejte zakysanou smetanu, tvaroh a nasekanou čokoládu. Dejte na chvíli do chladničky.
Upečený korpus vydlabejte, aby na dně a po okrajích zůstal 1 cm těsta. Na dno rozložte banány, na ně navršte krém a posypte rozdrobeným vydlabaným těstem.
Dejte aspoň na hodinu do ledničky.