Suroviny:
zeleninový vývar 500 ml
cibule, pokrájená nadrobno1 ks
mražený hrášek 500 g
mléko 200 ml
smetana 200 ml
čerstvě namletý pepř
sůl
francouzská bageta, chleba, nebo jiné pečivo
Postup:
Nejprve orestujte na másle cibuli. Přidejte hrášek, promíchejte, osolte, opepřete a zalejte zeleninovým vývarem a vše přiveďte k varu. Jakmile je hrášek měkký, sundejte polévku ze žáru a přidejte do ní mléko i smetanu a vše společně rozmixujte v mixéru. Přes jemný cedník polévku přeceďte zpět do rendlíku a ještě pár minut provařte. Dle chuti dochuťte solí.
3
Bagetu nakrájejte na tenké plátky, zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Vložte do trouby a nechte ji dozlatova opéct. Polévku podávejte s opečenou bagetkou.
