Hráškové Rizoto

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Suroviny:
rýže 
mražený hrášek (půl sáčku na 4 porce)
suché bílé víno 2 dcl
vývar (není nutné)
šalotka/cibule 1 ks
česnek
parmazán 
sůl
kuřecí maso,
grilovací koření, med, olej, ocet
Postup:

V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku/cibuli. Po pár minutách přidej na drobno nakrájený česnek. Počkej, až cibule zesklovatí a je krásné zlatá až hnědá. Pak přisypte rýži a promíchejte. Po chvíli přilijte víno a nechte odpařit.  Osol, zalij vývarem nebo vodou tak, aby byla rýže ponořená. Vývar/vodu nechte opět odpařit a postupně dolévejte, dokud rýže nebude na skus. Až bude na skus,  přidej do rýže hrášek, promíchej. máslo, promíchej a parmazán, promíchej a pod pokličkou nechej dojít. Sporák už vypni.

Mezitím nalož maso do nálevu z medu, oleje, grilovacího koření a malinko octa. Orestuju kuřecí maso zvlášt na pánvi.

Naložím rizoto, na to dám kousky kuřecího masa, posypu parmazánem a je hotovo.

Přejít nahoru