V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku/cibuli. Po pár minutách přidej na drobno nakrájený česnek. Počkej, až cibule zesklovatí a je krásné zlatá až hnědá. Pak přisypte rýži a promíchejte. Po chvíli přilijte víno a nechte odpařit. Osol, zalij vývarem nebo vodou tak, aby byla rýže ponořená. Vývar/vodu nechte opět odpařit a postupně dolévejte, dokud rýže nebude na skus. Až bude na skus, přidej do rýže hrášek, promíchej. máslo, promíchej a parmazán, promíchej a pod pokličkou nechej dojít. Sporák už vypni.
Mezitím nalož maso do nálevu z medu, oleje, grilovacího koření a malinko octa. Orestuju kuřecí maso zvlášt na pánvi.
Naložím rizoto, na to dám kousky kuřecího masa, posypu parmazánem a je hotovo.
