Kuřecí maso na slanině, podává se s bramborovou kaší

suroviny:

kuřecí prsa

anglická slanina

cibule, česnek

dižonská horčice, kmín, sůl, bujón, hladká mouka

Postup:

nejprve orestuj neosolená nakrájená kuřecí prsa s troškou oleje, z prudka, stačí ať se zatáhnou. vyndej je z pánve bokem a na stejné pánvi orestuj slaninu. po 6ti minutách, nebo než bude slanina úplně hotová, přidej nakrájenou cibuli na drobno. po dalších 5ti minutách přidej česnek. nech orestovat. přidej lžičku dižonské horčice, posypej knínem, orestuj a zapraš celé moukou. stačí trošku, jedna lžíce odhadem.

pak přidej orestované maso, promíchej a zalej bujonem nebo vývarem tak, aby bylo maso ponořené. většinou už není potřeba nijak dochucovat. nechcej chvíli vařit a je hotovo.

Přejít nahoru