Špagety s rajčaty a fetou

FG0000849-01 FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE IN SOUTH AFRICA. Dinner Sorted. Tomato and feta pasta with fresh parsley. Ingredients: 500 g cherry tomatoes, 3 garlic cloves, crushed, 1 chili (optional), 100 ml olive oil, Salt, black pepper and sugar, 2 blocks feta, 500 g spaghetti or linguini, Large handful parsley leaves, chopped Grated parmesan cheese and roasted pine seeds. Method: Cook the pasta according to instructions on packet. Heat the olive oil in a large pan and fry the cherry tomatoes in it until they start to pop open. Squeeze a few of the tomatoes (to make a sauce). Add the garlic and flavour with salt, pepper and sugar. Add the feta and parsley. Drain the pasta and mix in the sauce. Sprinkle the grated parmesan cheese and roasted pine nuts over the pasta (if desired) and serve. Serves 6.RECIPE AVAILABLE. Obligatory credit - CAMERA PRESS / Gallo Images / Landbouweekblad

Suroviny:

  • špagety neboj jiné těstoviny
  • 1 balení cherry rajčátek
  • 1 balení feta sýru (může být i balkánský sýr a dá se udělat tato verze také s tuňákem místo sýra)
  • parmazán
  • bazalka
  • 4-5 stroužků česneku

Postup:

Na pánev dám na půl nakrájená cherry rajčátka a olivový olej. Až povolí, vidličkou je rozmačkám, aby pustily více šťávy. Po pár minutách přidám česnek. Osolím opepřím, přidám trošku chilli a bazalku (může být i oregano).

Až je česnek měkký, přidám rozdrobený sýr feta, promíchám a přidám špagety. Promíchám a celé nakonec posypu parmazánem.

 

Přejít nahoru