Suroviny:
- 200g nasekaného římského salátu (dala jsem prostě větší půlku)
- 1 zralé avokádo
- 2 uvařená a natrhaná kuřecí prsa
- 1 hrnek vývaru z kuřete
- 1/2 lžičky římského kmínu
- špetka mleté chilli papričky (nedala jsem, použila jsem pálivou papriku)
- 2 větší rajčata
- 2/3 hrnku černých oliv
- 3 lžíce nasekaného koriandru (nemám, nedala jsem)
- 1 červená cibule
- 1 plechovka černých fazolí (dala jsem červené klasické ve slaném nálevu)
- sůl, pepř, ghí (místo ghí jsem pouzila klasické máslo)
Postup:
První dám vařit 2 kuřecí prsa. tak jak jsou. Uvařím je úplně, jinak se pak nedají natrhat když jsou ještě syrové. Asi by se to dalo i klasicky nakrájet, ale trhané je lepší. je to takové měkčí.
mezitím si nakrájím zeleninu a dám to do misky. římský salát, olivy nechám celé, rajčata, čedar, půlku syrové cibule. trošku posolit a opepřit.
pak dám půlku cibule restovat na pánev. Mezitím si natrhám uvařené kuřecí maso, které po chvíli přidám k cibuli. posolim, přidám římský kmín a posypu tak lžíčkou a půl červené pálivé papriky. Podleju vývarem z těch prsou a nechám vařit dokud se nevyvaří voda a sem tam promíchám. Maso pak přidám i strochou té štávy do salátu.
na stejnou pánev dám rozmačkané fazole a na másle je nechám prohřát a přidám do salátu a promíchám.