Fazolová Polévka s Kloubásou

Suroviny:

  • Klobása
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 3 stroužky česneku
  • 1 malý rajčatový protlak
  • Vývar nebo bujon
  • 400g konzerva malých červených fazolí
  • 400g velkých bílých fazolí

Postup:

V hrnci orestuj klobásu dozlatova a dokřupava. opečenou klobásu vyjmi a dej bokem. Ve stejném hrnci na tuk vypečený z klobás dej cibuli a mrkev na kostičky, krátce osmahni a přidej nakrájený česnek, opět osmahni a přidej rajčatový protlak. Vše společně opeč a zelej vodou s bujonem nebo rovnou vývarem. Osolit, opepřit, přivést k varu a nechat vařit asi tak 10-15 min. Pak přidej fazole a nechej prohřát, můžeš už rovnou přidat i klobásu.

Jelikož tento recept je takto originál a mi polévka moc nechutnala, přidala jsem ještě cukr. Můžeš buď třtinový nebo obyčejný a ted už je to o dochucování.

Přejít nahoru