Suroviny:
- Klobása
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 3 stroužky česneku
- 1 malý rajčatový protlak
- Vývar nebo bujon
- 400g konzerva malých červených fazolí
- 400g velkých bílých fazolí
Postup:
V hrnci orestuj klobásu dozlatova a dokřupava. opečenou klobásu vyjmi a dej bokem. Ve stejném hrnci na tuk vypečený z klobás dej cibuli a mrkev na kostičky, krátce osmahni a přidej nakrájený česnek, opět osmahni a přidej rajčatový protlak. Vše společně opeč a zelej vodou s bujonem nebo rovnou vývarem. Osolit, opepřit, přivést k varu a nechat vařit asi tak 10-15 min. Pak přidej fazole a nechej prohřát, můžeš už rovnou přidat i klobásu.
Jelikož tento recept je takto originál a mi polévka moc nechutnala, přidala jsem ještě cukr. Můžeš buď třtinový nebo obyčejný a ted už je to o dochucování.
